zondag 24 mei 2009

Eerste stappen in de Modellenwereld

Heel wat jongens en meisjes dromen ervan om fotomodel te worden. Ik merk dit aan de zoekterm "hoe wordt je fotomodel (sic)" die heel vaak terugkeert. Maar er bestaan nogal wat misvattingen over deze carrièremogelijkheden.

Ten eerste, je hoeft geen Babe zijn of stoere bink om het te maken in de modellenwereld. Gewoon een portie lef hebben, een leuke uitstraling en je goed in je vel voelen. De rest komt vanzelf wel. Er wordt vaak gezegd dat sommige mensen niet fotogeniek zijn, dat ze "niet op papier plakken", maar uit mijn ervaring is iedereen fotogeniek, je moet gewoon weten hoe het naar boven te laten komen.

Ook hoef je geen 1m80 te zijn. Fotografen hebben namelijk hun eigen truukjes om je groter (of kleiner) te laten lijken dan je werkelijk bent.

Ik ben zelf amateur fotograaf en er zijn verschillende manieren waarmee je je eerste stappen kan zetten als beginnend fotomodel.

De makkelijkste is een zogenaamde portfolio samen te stellen, het liefst bij verschillende fotogragen (want iedereen heeft zijn eigen stijl).

Als iemand van jullie zich geroepen voelt om eens een stapje in de modellenwereld te zetten, dan mag je me steeds contacteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten