vrijdag 29 mei 2009

Fotografen - David LaChapelle

David LaChapelle (Connecticut, 1969) is een fotograaf en regisseur en houdt zich voornamelijk bezig met fotografie voor mode en advertenties. Hij is bekend voor zijn surrealistische en vaak humoristische stijl.

LaChapelle volgde de North Carolina School of the Arts en de School of the Arts in New York City. Zijn eerste professionele opdracht als fotograaf was voor Interview magazine, een kans die hij kreeg aangeboden door Andy Warhol. Zijn werken zijn uitgegeven in vier boeken, LaChapelle Land, Hotel LaChapelle en Heaven to Hell, en bevatten allebei sterke en bizarre portretten van beroemdheden. In 2006 werd Artists and Prostitutes uitgebracht, een boek met het hele oeuvre van LaChapelle. Dit boek kwam in een gelimiteerde opgave.

Zijn eerste film Rize, een documentaire over het dansfenomeen krumping, beleefde zijn première tijdens Sundance in 2005 en werd in dezelfde zomer uitgebracht in de bioscopen. Recentelijk regisseerde hij een advertentie voor H&M's nieuwe denimcollectie; deze commercial was gebaseerd op het verhaal van Romeo & Julia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten